Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλονιάς Ιθάκης και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνδιοργανώνουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο επικεντρώνεται στην επιχειρηματική αξιοποίηση της Μεσογειακότητας. Η Μεσογειακότητα, δηλαδή το σύνολο των ιδιοτήτων που αφορούν στη γαστρονομική, διατροφική, περιβαλλοντική, ιστορική και πολιτισμική αξία των προϊόντων που παράγονται στη Μεσόγειο, έχει ειδικά χαρακτηριστικά στα Ιόνια Νησιά. Αποτελεί επομένως επιχειρηματικό πλεονέκτημα για τα Ιόνια Νησιά στην βέλτιστη αξιοποίηση παραδοσιακών και καινοτόμων τοπικών προϊόντων αλλά και υπηρεσιών εστίασης και τουρισμού.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί διαδικτυακά από τον Οκτώβριο, 2021 μέχρι το Μάρτιο 2022.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Μεσογειακότητα: Επιχειρηματικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων των Ιονίων Νήσωνσ στο link